פרופ' רועי קישוני

פרס רפפורט לחוקר בכיר

פרופ׳ קישוני מגשר באופן מקורי בין מחקר בסיסי ליישום קליני. מעבדתו פיתחה שיטות ייחודיות למעקב אחר האבולוציה של חיידקים מחוללי מחלות תוך כדי זיהום והתפשטות בתוך גוף האדם. גילויים חדשניים אלה מובילים לפרדיגמה חדשה לטיפול המותאם אישית למטופל, שיפחית שימוש עודף באנטיביוטיקה ויוביל לריפוי מהיר ומדויק יותר. למערכות עתידיות אלו יש פוטנציאל לשפר את תוצאות הטיפול הפרטני של המטופל ואת בריאות המטופל הכוללת, ובו בזמן לסייע במאמץ העולמי לבלימת מגפת העמידות לאנטיביוטיקה.


לאחרונה, מחקריו של פרופ' קישוני תרמו רבות להתמודדות עם מגפת הקורונה על ידי הבנת השפעת החיסונים על היחיד ועל הכלל. מחקרים אלו סוקרו בהרחבה בתקשורת ושימשו בסיס לקבלת החלטות בנוגע לניהול המגיפה בארץ ובעולם.

פרופ' רועי קישוני הוא מחזיק הקתדרה למדעי החיים ע"ש מרלין והנרי טאוב בטכניון, וחבר סגל בפקולטה לביולוגיה ובפקולטה למדעי המחשב. פרופ' קישוני הוא בוגר פיזיקה ומתמטיקה בפרויקט תלפיות באוניברסיטה העברית, ובעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת תל-אביב (1999). לאחר הדוקטורט עבר לתחום המחקר הביולוגי כפוסט-דוקטורנט באוניברסיטאות פרינסטון ורוקפלר שבארצות הברית ובשנת 2003 הצטרף לאוניברסיטת הרווארד, שם קודם במהרה לפרופסור בבית הספר לרפואה של הרווארד. בשנת 2014, החליט לחזור לישראל ולהצטרף לטכניון.


 מחקריו של פרופ' קישוני מתמקדים באבולוציה של חיידקים ושל מנגנוני עמידות לאנטיביוטיקה באמצעות שימוש בנתוני עתק (BIG DATA), למידת מכונה, וכלים ביו-אינפורמטיים מתקדמים. הרקע התיאורטי-ניסויי שלו, מאפשר לו להגדיר שאלות מפתח חדשות ולענות עליהן בדרכים טכנולוגיות חדשניות. מחקריו הובילו פריצות דרך משמעותיות בגילוי של שילובי תרופות אנטיביוטיות, שמובילות לברירה נגד עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה, והבנה של מנגנונים שמונעים התפשטות של עמידות לאנטיביוטיקות באוכלוסיות חיידקים בסביבה הטבעית.

Share by: