ד"ר אפרת ברון-הרלב
פורצות דרך למען הילדים והדור הצעיר בישראל

בתחום הפיתוח המחקרי והחדשנות אפרת אחראית להקמתו של מרכז החדשנות והמחקר היחידי מסוגו לילדים בישראל, ובין הבודדים בעולם. בדיוק כפי ששינה 'מרכז שניידר' את רפואת הילדים בארץ מקצה לקצה עם הקמתו, כך פועלת אפרת במטרה להוביל בבית החולים בשנים הבאות פרדיגמה ותפיסת עולם מתקדמת, שבה האחריות והיכולת של הצוות המטפל איננה רק לטפל בילדים בדרכים המתקדמות ביותר, אלא גם לוודא שהילדים של היום יהפכו למבוגרים הבריאים של מחר.
אפרת יזמה והקימה את מחלקת השבים ב"שניידר", המחלקה שטיפלה ברוב הילדים שחזרו מהשבי: 19 ילדים, 6 אימהות וסבתא אחת, בשובם ארצה בנובמבר 2023. הצוותים בשניידר העמיקו ולמדו כל מה שאפשר על חזרת ילדים מהשבי וזאת ללא ספרות רפואית בנושא, כך שהם כתבו בעצמם את 'ספר הלימוד' (הטקסט בוק) בנושא טיפול בילדים שחזרו מהשבי. אפרת הצליחה להפוך את בית החולים ממקום שמזוהה עם טיפול בחולים למקום של ביטחון ותקווה. משפחות רבות סיפרו שהשהות במחלקה הייתה הצעד הראשון מבחינתם אל עבר האמון בבני אדם.
ד"ר אפרת ברון-הרלב היא אם לארבעה בנים ומומחית ברפואת ילדים, טיפול נמרץ ילדים ומינהל רפואי. היא בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון ובעלת תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד בארצות הברית. מאז 2020 אפרת מנהלת את "מרכז שניידר" לרפואת ילדים מקבוצת "כללית".
אפרת חוללה שינויים מרחיקי לכת בתחום הטיפול בילדים בישראל. היא מקדישה את מיטב זמנה למען הציבור ולקידום שירותי הבריאות, ופועלת רבות למען הנגשת שירותי רפואה מתקדמים. הקמת בניין הזכוכית של "מרכז שניידר", הוא חלק מהתפיסה לקידום שירותי רפואת ילדים איכותיים, זאת בהתאם לאסטרטגיה ולחזון בית החולים, למחויבות בלתי מתפשרת לשיפור הטיפול בילדים ובאיכות חייהם, וכחלק מהתפיסה שילד הוא לא מבוגר קטן. אפרת מובילה תפיסה ניהולית הדוגלת בהסתכלות כוללנית על רפואת הילדים ועל בריאותם של ילדים. הגישה שלה משלבת בנוסף לטיפול גם את הצורך להבין ולדבר את "שפת הילדים", במטרה לעשות עבורם מעל ומעבר.