רותם ידלין

אות הוקרה לאשת השנה במגזר הציבורי

"אין משרה חשובה כמשרתו של משרת הציבור", זה האתוס המשפחתי לאורו גדלה רותם ידלין, ראשת המועצה האזורית גזר. ידלין היא דור חמישי למשרתי ציבור בארץ ישראל. בבחירות לרשויות המקומיות בשנת 2018 התמודדה לראשות המועצה האזורית גזר מול ראש מועצה שמכהן 25 שנה וכנגד כל הסיכויים נבחרה לתפקיד בפער של 157 קולות בלבד. מאז בחירתה היא מקדמת אג'נדה של מרחב כפרי במרכז הארץ המבוססת על עקרונות השמירה על השטחים החקלאיים והפתוחים האחרונים במרכז. היא עושה זאת באמצעות מהלך אסטרטגי שמערב סביבה, מורשת, חינוך, תכנון ובנייה.


כאחת מתוך 14 ראשות רשויות בלבד בישראל ידלין פועלת לקידום נשים, בעיקר בתחום הפוליטיקה והשלטון המקומי. היא מסייעת לנשים לצאת ולהתמודד לתפקידים בכירים, ומשמיעה קול חד וברור שקורא לנשים לתפוס מקום בצמתים מרכזיים בזירות קבלת ההחלטות ולהיות חלק מהובלת השינויים בחברה ובמדינה.


לידלין תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני במינהל ציבורי מאוניברסיטת הארוורד בארצות הברית. לפני תפקידה כראשת מועצה, שימשה כמנכ"לית התוכנית החברתית 'אוניברסיטה בעם', תוכנית המבקשת לפתוח את שערי האוניברסיטאות בישראל לאוכלוסיות מוחלשות, בעיקרן כאלה הנתמכות רווחה וחסרות השכלה קודמת. מטרת התוכנית הייתה לאפשר לאותן אוכלוסיות לרכוש ידע חיוני ושימושי בתחומים הנלמדים במוסדות האקדמיים השונים. על פועלה זה קיבלה את אות הכבוד של לשכת עורכי הדין.


לפני כן, שימשה כיועצת בכירה למזכיר הממשלה במשרד ראש הממשלה וכעורכת דין בשוק הפרטי. את שירותה הצבאי החלה ידלין כחניכה בקורס טיס וסיימה כקצינת מבצעים בטייסת קרב בחיל האוויר. במקביל לכל תפקידיה הציבוריים, היא גם פעלה בהתנדבות כחברה בהנהלות של מספר ארגונים ממשלתיים, חברתיים וציבוריים שונים, כגון: רשות העתיקות, מכללת לוינסקי לחינוך, מרכז זלמן שז״ר להיסטוריה יהודית ועוד.


כיום ידלין מקדמת מהלכים אסטרטגיים של חיזוק המועצה באמצעות שותפויות מרחביות, בעיקר עם העיר רמלה ובזכות הגישה הזאת הצליחה לקדם שורה של פרויקטים בתחום הכלכלי שחשובים לטובת האזור כולו. בתפקידה היא פועלת רבות לקידום ולחיזוק החינוך עם הפנים לעתיד ברמה המקומית והלאומית.

טל אוחנה

אות הוקרה לאשת השנה במגזר הציבורי

מהאתגר האישי שלה אוחנה רתמה את קופת החולים הגדולה בעיר לטובת הרחבה של שירותי הרפואה, במעגלי החיים השונים של האישה. בנוסף, היא מעוניינת להקים בעיר מרכז טיפולי הוליסטי, המשלב מחקר וחדשנות. כחלק מהיעד להכפיל את כמות הנשים המכהנות, שעומד היום על 14 מתוך 258 ראשי רשויות, היא מלווה באופן אישי מספר נשים במטרה להתמודד בבחירות המקומיות ב-2023. אוחנה סיימה בהצטיינות יתרה את שני התארים האקדמיים שלה וחולמת לשרת את הקהילה שלה גם בחמש השנים הבאות.


טל אוחנה היא האישה הראשונה, שכיהנה כסגנית וכראש מועצה בעיירה ירוחם. קודם להיבחרה ב-2010, הובילה מספר ארגונים ויוזמות חברתיות בירוחם ובצפון הארץ. עיקר פעילותה בשדה הפוליטי בשנים האחרונות הוא בתחומי הפיתוח הכלכלי. אוחנה מאמינה מאוד בכוחה של הטכנולוגיה לאפשר מוביליות וחוסן קהילתי, לצמצם פערים בין אוכלוסיות, לשאת תקוות ולפתח כישורים בגיל צעיר. לצד השקעה גדולה במערכת החינוך, במודלים משלימים, אוחנה יזמה את הקמתה של מנהלת לחדשנות, המובילה הכשרות, התמחויות, פיתוח רשתות חברתיות ו-Meetup של צעירים בתחומים הטכנולוגיים. כל זאת, לצד יזמות ואיתור הזדמנויות לתשתיות לאומיות, שיאפשרו שותפות בין השקעות מדינה ויזמים עסקיים בתחומי הרחפנים והלוויין. 


כסגנית ראש מועצה אוחנה הקימה את תחום הגיל הרך, הכולל שלושה מעונות יום, טיפת חלב, יחידה להתפתחות הילד ופעולות העשרה להורים. לתשתית זו משמעויות רבות מבחינת הצמיחה הדמוגרפית וההתפתחות הבריאה והתקינה של ילדים. נושא נוסף שאוחנה קידמה ושקרוב לליבה כבר שנים הוא קידום נשים. יחד עם חנה ראדו, יזמת עסקית וחברתית, הצליחו השתיים לייצר מספר משרות בעולם הדיגיטל ובקרת האיכות, שאליהן הגיעו נשים ללא השכלה, והצליחו להשתלב ולהכפיל את שכרן. 

Share by: